Nizzai saláta 4.




Hozzávalók: 20 dkg sajt, 3 tojás, 2 rókagomba, 1 fej saláta, 10-15 szem kapribogyó, 6-8 ecetes gyöngyhagyma, 4-5 gerezd ecetes paprika, 1 pár virsli, fél dl sherry, olaj, borecet, só
Elkészítés: A salátát alaposan megmossuk, jól lecsorgatjuk, apróra tépkedjük, a tojásokat felkarikázzuk, a sajtot (valamilyen kemény sajt, pl. ementáli) kis kockákra, a megmosott, megszárított gombát vékony szeletekre vágjuk. A virslit megfőzzük, kihűtjük, ujjnyi vastagra felszeleteljük, a többi hozzávalóval együtt (kapribogyó, gyöngyhagyma, paprika) egy mélyebb üveg- vagy porcelántálba tesszük, összekeverjük. Elkészítjük az öntetet: az olajat, borecetet, a sherryt sóval, borssal jól kikeverjük, de csak a tálaláskor adjuk a salátához, mert a levelek összesnek. A salátakeveréket tálalásig a hűtőben tartjuk.