Nizzai saláta 3.




Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg mélyhűtött zöldbab, 2 db tojás, 1 doboz (15 dkg) tonhal, 4 szelet szardínia, 1 kis fej saláta, 1 fej hagyma, 1 evők. borecet, 3 evők. olívaolaj, 4 db paradicsom, 2 evők. fehérbor, ízlés szerint só, őrölt bors, 1 evők. vágott zöldfűszer (petrezselyem, metélőhagyma, tárkony), 12-16 szem fekete olajbogyó (kimagozva).
Elkészítése: A zöldbabot megpároljuk, a tojásokat megfőzzük. A salátát tisztítjuk, mossuk és lecsöpögtetjük. A paradicsomokat negyedeljük, szárukat kivágjuk. A tisztított hagymát felkarikázzuk.
Ecetből, olajból, fehérborból, sóból, borsból és a vágott zöldfűszerekből kikeverjük a mártást.
A salátaleveleket nagy tálba helyezzük. Rátesszük a zöldbabot, a tonhalat, a szardíniát, a tojásokat, a hagymát, az olajbogyót, a paradicsomot, majd ráöntjük a mártást és azonnal tálaljuk.