Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg
mélyhűtött zöldbab, 2 db tojás, 1 doboz (15 dkg) tonhal, 4 szelet szardínia, 1
kis fej saláta, 1 fej hagyma, 1 evők. borecet, 3 evők. olívaolaj, 4 db paradicsom,
2 evők. fehérbor, ízlés szerint só, őrölt bors, 1 evők. vágott zöldfűszer
(petrezselyem, metélőhagyma, tárkony), 12-16 szem fekete olajbogyó (kimagozva).
Elkészítése: A zöldbabot
megpároljuk, a tojásokat megfőzzük. A salátát tisztítjuk, mossuk és
lecsöpögtetjük. A paradicsomokat negyedeljük, szárukat kivágjuk. A tisztított
hagymát felkarikázzuk.
Ecetből, olajból, fehérborból,
sóból, borsból és a vágott zöldfűszerekből kikeverjük a mártást.
A salátaleveleket nagy tálba
helyezzük. Rátesszük a zöldbabot, a tonhalat, a szardíniát, a tojásokat, a
hagymát, az olajbogyót, a paradicsomot, majd ráöntjük a mártást és azonnal
tálaljuk.