Nizzai saláta 2.




Összeállítás: 20 perc Főzni nem kell!
Hozzávalók 4-6 személyre: 14 dkg zöldbab, 2 szem nyolcba vágott paradicsom, 1 kis fej, karikákra vágott lilahagyma, 3 kemény tojás, negyedelve, 8 evőkanál kimagozott fekete olívabogyó, 40 dkg lecsepegtetett konzerv tonhal, 4 dkg leszűrt szardella, 3 evőkanál olívaolaj. 1 evőkanál fehér borecet, 1 tört fokhagymagerezd, 1/2 kiskanál francia mustár
Elkészítése: A zöldbabot megtisztítjuk, és 1 percre lobogó forró vízbe dobjuk, majd jeges vízbe átszedjük, és lecsepegtetjük. A babot a paradicsommal, a hagymával, a tojásokkal, az olajbogyóval, a tonhaldarabokkal és a szardellával összekeverjük. Az olívaolajat az ecettel, a fokhagymával meg a mustárral jól záródó üvegben összerázzuk. A salátára öntve pirított kenyérrel tálaljuk.