Hozzávalók / 6 adag /: 1 kg
burgonya, só, bors, 37 dkg zöldhüvelyű zöldbab, 6 tojás, 50 dkg paradicsom, 6
dkg szardella, 2 doboz tonhal konzerv, 12,5 dkg fekete olívabogyó Öntethez: 3
gerezd fokhagyma, 7-10 szál friss kakukkfű, 1 csokor friss turbolya, 1,2 dl
vörösborecet, 10 ml Dijoni mustár, 3,7 dl olívaolaj
Elkészítése: A burgonyát kockákra
vágjuk, és 15-20 perc alatt megfőzzük. Közben elkészítjük a vinaigrettet: A
fokhagymát, a kakukkfüvet, a turbolyalevelet apróra vágjuk. Egy üveg tálban
keverjük össze az ecetet a mustárral, az apróra vágott fokhagymával, sóval,
borssal. Majd óvatosan adjuk hozzá az olajat és keverjük simára az öntetet.
Adjuk az öntethez az apróra vágott kakukkfüvet és a turbolyát. Vágjuk a megfőtt
burgonyát kisebb darabokra. Kanállal locsoljuk rá a vinaigrettet a burgonyára,
amíg az meleg. Főzzük a zöldbabot 5-7 percig, majd tegyük egy tálba és keverjük
össze a megmaradt öntettel. A főtt tojásokat vágjuk negyedekre. A paradicsomot
vágjuk félbe, a tonhalat csepegtessük le. Nyomkodjuk össze villával a tonhalat,
keverjük újra össze a vinaigrette öntetet és locsoljuk meg a halat. A hozzávalókat
rendezzük el egy tálon: a burgonyát körbe, a közepére a zöldbabot tesszük, és
erre rakjuk a tonhalat és a szardellát. A tonhal kupac tetejére tegyünk
felváltva paradicsom és tojáscikkeket. A még megmaradt öntetet öntsük a
salátára.