Hozzávalók: 40 dkg újburgonya, 1
kis üveg zöldbabkonzerv, 1 kis fejessaláta, 1 adag francia mártás, 6
paradicsom, 1 fiola kapribogyó, néhány szem olívabogyó, 1 kis doboz sós ringli,
1 dl fehérbor, 1-2 ek. fehér borecet
Elkészítése: Sós vízben megfőzzük
a kockára vágott újburgonyát, majd a főzőlébe beleöntjük a bort és a borecetet.
A burgonyát ebben hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A zöldbabot is leszűrjük,
majd beleöntjük a főtt burgonyát, összekeverjük a francia mártással, és hozzáadjuk
a cikkekre vágott paradicsomot. Néhány óráig hűtőben érleljük, majd
közékeverjük a leszűrt kapribogyót, a kimagozott felszeletelt olívabogyót és a
vékony laskára vágott fejes salátát. Salátalevéllel bélelt tálba öntjük, és a
tetejét a leszűrt ringlivel díszítjük.