Narancsos rizs tengeri hallal




Hozzávalók 4 személyre: 1 tasak előfőzött rizs (gyorsrizs), 40 dkg tengeri halfilé, 2 nagy narancs, 10 dkg póréhagyma, 10 dkg kemény sajt, 2 dl tejszín, 1 dl majonéz.
Elkészítés:
1.  A rizst megfőzzük, hagyjuk teljesen kihűlni.
2.  A tengeri halat megfőzzük, hagyjuk kihűlni, és apró darabokra vágjuk.
3.  A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér héja se maradjon rajta, és kockákra vágjuk. A póréhagymát megmossuk, karikákra vágjuk, a sajtot felkockázzuk.
4.  A tejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük a majonézzel. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és leöntjük a tejszínes öntettel. Ha egy kicsit állni hagyjuk, akkor a póréhagyma ízesebbé teszi.
Munka: kb. 20 perc.
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva.