Hozzávalók: 20 dkg darált
sertéshús, 20 dkg darált marhahús, kevés só, bors, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás,
4 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 4 evőkanál olaj
A mártáshoz: 1 nagy fej hagyma, 2
gerezd fokhagyma, 1 közepes sárgarépa, 2 zeller zöldje, 1 babérlevél, 2 evőkanál
liszt, 1 nagyobb paradicsom, 1 húsleveskocka, 2 evőkanál paradicsompüré, 5 dl
vörösbor
A tálaláshoz: 35 dkg spagetti,
reszelt sajt, 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
Elkészítése: Összegyúrjuk a 2
féle darálthúst, hozzáadjuk a fűszereket, a zsemlemorzsát, a felvert tojást, és
az egészet jól összedolgozzuk. Megszórjuk petrezselyemmel, és tizenhat
húsgombócot formálunk belőle, majd forró olajban megsütjük őket. Az olajban
megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és a kis kockákra
vágott sárgarépát. Amikor a hagyma megpuhult, vigyázzunk ne barnuljon meg,
hozzáadjuk a babérlevelet és a lisztet, a meghámozott kis kockákra vágott
paradicsomot, a szétmorzsolt húsleveskockát, belekeverjük a paradicsompürét, és
ráöntjük a bort. Amikor forrni kezd, beletesszük a húsgombócokat, levesszük a
lángot, és az edényt lefedve, lassú tüzön 30 percig főzzük.
Közben a sós vízben kifőzzük a
spagettit, öblös edénybe tesszük, ráhelyezzük a húsgombócokat, ráöntjük a
levét, s kevés reszelt sajttal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.