Hozzávalók 4 személyre: 4
kicsontozott csirkemell, 5 dkg vaj, 2-3 evőkanál napraforgó- vagy olívaolaj,
4-5 gerezd fokhagyma, 3-4 bazsalikomlevél, 1 csomó petrezselyem, 20 dkg
mozzarella sajt, só, őrölt bors.
Elkészítése: A kicsontozott
csirkemelleket hosszában vágjuk ketté, hogy egészen vékony szeleteket kapjunk,
de még ezeket is klopfoljuk két celofán között mintegy fél centi vastagságúra,
enyhén sózzuk meg, és mindkét oldalán süssük ki a vaj és az olaj forró
keverékében. A szétnyomott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet és a
bazsalikomot dörzsöljük péppé, és kenjük be vele a tepsiben egymás mellé
helyezett csirkemell-szeletek tetejét, hintsük meg őrölt borssal, tegyünk
mindegyikre egy-egy vékony szelet könnyen olvadó, lágy mozzarella sajtot és
forró sütőben addig süssük, míg a sajt megolvad, és barnáspiros színt kap.
Párolt zöldségekkel körítve étvágygerjesztő látványnak sem utolsó fogást
kapunk.