Mozzarellás csirke



Hozzávalók 4 személyre: 4 kicsontozott csirkemell, 5 dkg vaj, 2-3 evőkanál napraforgó- vagy olívaolaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 3-4 bazsalikomlevél, 1 csomó petrezselyem, 20 dkg mozzarella sajt, só, őrölt bors.
Elkészítése: A kicsontozott csirkemelleket hosszában vágjuk ketté, hogy egészen vékony szeleteket kapjunk, de még ezeket is klopfoljuk két celofán között mintegy fél centi vastagságúra, enyhén sózzuk meg, és mindkét oldalán süssük ki a vaj és az olaj forró keverékében. A szétnyomott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet és a bazsalikomot dörzsöljük péppé, és kenjük be vele a tepsiben egymás mellé helyezett csirkemell-szeletek tetejét, hintsük meg őrölt borssal, tegyünk mindegyikre egy-egy vékony szelet könnyen olvadó, lágy mozzarella sajtot és forró sütőben addig süssük, míg a sajt megolvad, és barnáspiros színt kap. Párolt zöldségekkel körítve étvágygerjesztő látványnak sem utolsó fogást kapunk.