Monacói töltött csirke



Hozzávalók: 1 csirke, 2 pár virsli, 5 dkg lángolt kolbász, 2 db paradicsom, 1 alma, 5 dkg vaj, só, törött bors, csipetnyi majoránna, 1 dl bor.
Elkészítése: A csirkét kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, hasüregébe szórunk majoránnát, belehelyezzük a virslit, kolbászt, félbe vágott paradicsomokat, kettévágott almát, egy diónyi vajat, a nyílást lezárjuk hústűvel. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük forró vajjal, ráöntjük a bort, és letakarjuk így pároljuk puhára. Ha megpuhult levesszük a fedőt, és szép pirosra sütjük. Tálalásnál a csirkét feldaraboljuk, a virslit, kolbászt felszeleteljük, a csirke tetejére rakjuk, a paradicsomot, almát is felszeleteljük és mellétesszük, pecsenyelével leöntve forrón tálaljuk.