Hozzávalók: 1 csirke, 2 pár
virsli, 5 dkg lángolt kolbász, 2 db paradicsom, 1 alma, 5 dkg vaj, só, törött
bors, csipetnyi majoránna, 1 dl bor.
Elkészítése: A csirkét
kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk, hasüregébe szórunk majoránnát,
belehelyezzük a virslit, kolbászt, félbe vágott paradicsomokat, kettévágott
almát, egy diónyi vajat, a nyílást lezárjuk hústűvel. Tűzálló tálba tesszük,
leöntjük forró vajjal, ráöntjük a bort, és letakarjuk így pároljuk puhára. Ha
megpuhult levesszük a fedőt, és szép pirosra sütjük. Tálalásnál a csirkét
feldaraboljuk, a virslit, kolbászt felszeleteljük, a csirke tetejére rakjuk, a
paradicsomot, almát is felszeleteljük és mellétesszük, pecsenyelével leöntve
forrón tálaljuk.