Hozzávalók: 60 dkg felsál, 20 dkg
makaróni, 20 dkg sajt, 10 dkg gomba, 10 dkg vaj, törött bors, só.
Elkészítése: A húst egy kevés
ideig vízben főzzük, kivesszük, és kisújnyi vastag szeletekre vágjuk. A
húslében megfőzzük a makarónit, leszűrjük, majd vajjal kikent tűzálló tálba egy
vékony réteget terítünk belőle. Meghintjük reszelt sajttal, kis vajdarabkákat
teszünk rá, majd egy sor húsmetéltet. Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük apróra
vágott gombával. Ismét makaróni-réteg következik, majd az előbbi módon
váltogatva rakjuk az anyagot, úgy, hogy az utolsó réteg makaróni legyen.
Megszórjuk reszelt sajttal, és megötözzük olvasztott vajjal. Sütőben, kis
lángon, jól átsütjük.