Hozzávalók: 1 kg sertéshús, 20
dkg reszelt sajt, 20 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, só, törött bors, liszt
zsemlemorzsa, kapribogyó, 1 kiskanál pirospaprika, 2 dl tejföl, olaj, reszelt
hagyma, 1 dl bor.
Elkészítése: A hússzeleteket
kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, teszünk rá 2 szelet vékony szalonna
szeletet, majd ujjnyi vastagon beterítjük reszelt sajttal. Széleit mindkét
oldalról felhajtjuk lisztben, tojásban, morzsában, megforgatjuk, majd olajban
takaréklángon lassan átsütjük. A pecsenyezsír zömét leöntjük, a maradékban
megpárolunk 1 kanál reszelt hagymát, rátesszük a pirospaprikát, felöntjük 1 dl
vizes borral, és jól felforraljuk. Hozzákeverünk 1 evőkanál apróra vágott
kapribogyót, 2 pohár tejfölt és forrón, párolt rizzsel tálaljuk.