Milánói Minestrone



Elkészítési idő: 95 perc
Hozzávalók (4 személyre): 2 szál sárgarépa, 1 zeller, 1 nagyobb burgonya, 15 dkg szárazbab, 15 dkg kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 50 dkg érett paradicsom, 10 dkg rizs, 3 ek. olívaolaj, só, bors, 3 ek. parmezánsajt (reszelve), 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 marék friss bazsalikomlevél, 1 csokor petrezselyem zöldje
Elkészítése:
1. A babot áztassuk be a főzés előtt 12 órával. A sárgarépát és a kelkáposztát vágjuk csíkokra, a burgonyát és a zellert apró kockákra. Finomra zúzzuk a fokhagymát és felaprózzuk a vöröshagymát. A rizst előzőleg mossuk meg és csöpögtessük le. A paradicsomokat tegyük forró vízbe, húzzuk le a héjukat, és szeleteljük fel. A szalonnát vágjuk apró kockákra.
2. Az olajat melegítsük fel, a szalonnát és a zöldségféléket pirítsuk meg benne, majd tegyük hozzá a rizst és azt is pirítsuk meg, végül dobjuk rá az apróra metélt bazsalikomot és petrezselyemzöldet.
3. Egy mélyebb lábosban tegyük fel főni a babot, a répát, a kelkáposztát és a burgonyát, majd ha már félig puha, adjuk hozzá a rizses keveréket. Főzzük lassú tűzön még fél órán át. Végül ízesítsük borssal, sóval, tálaláskor szórjunk a forró levesbe reszelt parmezánt.