Hozzávalók (4 személyes adag):
40-50 dkg darált hús (sertés, pulyka-szerintem ez a jobb), 1 nagy fej
vöröshagyma, 2-3 evőkanál sűrített paradicsom, füstölt szalonna, sajt, (a
füstölt a jobb - trappista), ízlés szerint: borsikafű, só, csili paprika, piros
paprika,
Elkészítés: A vékony csíkokra
vágott szalonnát kisütjük, de ne legyen megpirítva, és annyi legyen a kisült
szalonna zsírja, amennyit a hagyma felvesz. A vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk,
majd üvegesre pirítjuk a kisült zsíron. Fűszerezzük, majd beletesszük a
sűrített paradicsomot, felöntjük vízzel. A hús következik.
Jól összekeverjük. A víz annyi
legyen, hogy éppen ellepje. Amint felforrt fedő alatt addig főzzük, amíg meg
nem puhult. Vigyázzunk a víz mennyiségével, hogy ne legyen nagyon híg, ha
elkészült. Spagettivel tálaljuk, szórjuk meg bőségesen füstölt sajttal
Fűszerként adhatunk hozzá még,
majoránnát VAGY gyömbért is. A szalonnát nem kell kiszedni, ha szeretitek.
Szalonna helyett jó más zsiradék is (pl. vaj, zsír, olaj, stb.).