Hozzávalók 12 szelethez: 50 dkg
liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, 3 tojássárgája, 50 dkg paradicsom, 75
dkg cukkíni, 30 dkg zöldfűszeres tejszínkrémsajt, 1 dl tej, 5 dkg fenyőmag vagy
napraforgómag, néhány ág friss rozmaring, 1 evőkanál olaj, só, bors, a tepsi
kikenéshez margarin
Elkészítése: A lisztet tálba
szitáljuk, majd összegyúrjuk a felütött tojással, a puha zsiradékkal, 1/2
teáskanál sóval és 2 evőkanál hideg vízzel. A tésztát letakarva, 1 órára hideg
helyre állítjuk. A megtisztított, megmosott paradicsomot felkarikázzuk, a
cukkínit ferdén vékonyra szeleteljük. A zöldfűszeres tejszínkrémsajtot
kikeverjük a tejjel és a tojássárgájával. A megmosott, lerázott rozmaringágról
lecsipkedjük a leveleket. A felét apróra vágjuk, és a sóval, borssal együtt a
krémbe keverjük. A tésztát kinyújtjuk, tepsibe fektetjük, majd villával megszurkáljuk.
A sajtkrém felét a tésztára simítjuk. Beborítjuk a paradicsom- és cukkíni
karikákkal, majd megkenjük a maradék krémmel, meghintjük a napraforgó- vagy
fenyőmaggal és meglocsoljuk az olajjal. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200
fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 35- 40 percig sütjük. Végül meghintjük a
maradék rozmaringlevéllel, és nagyobb kockákra vágva tálaljuk.
Elkészítési idő kb. 1 1/4 óra.