Hozzávalók kb. 12 szelethez: 10
dkg liszt, 4 tojás, 15 dkg cukor, 12 dkg vaj (margarin), 7 dkg kókuszreszelék,
20 db Raffaello desszert, 25 dkg málna, 5 dl tejszín, 10 dkg sárgabaracklekvár,
3 csapott teáskanál sütőpor, 2 zacskó habkeményítő por, 1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés: A kókuszreszeléket
száraz serpenyőben aranysárgára pirítjuk. A vajat összekeverjük 12 dkg cukorral
és a vaníliás cukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyenként a
krémbe keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket. A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a krémbe keverjük. A tésztát sütőpapírral
kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 175 fokon
(gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 30 percig sütjük. A kihűlt tészta belsejét
kanállal kiszedjük úgy, hogy alul és oldalt 1 1/2 cm-es rész maradjon. A
belsejét szétmorzsoljuk. 14 Raffaellót kis darabokra vágunk. A tejszínt a
maradék cukorral és a habkeményítővel habbá verjük. Belevegyítjük a felaprított
desszertet, majd hozzáadunk 20 dkg málnát. A masszát kúposan a kivájt üregbe
töltjük. A megmelegített sárgabaracklekvárt a torta szélére kenjük, és
belenyomkodjuk a tortamorzsa felét. A maradék Raffaellót félbevágjuk, és a
félretett málnával együtt a torta szélére helyezzük. A tortát a maradék
kókuszreszelékkel díszítjük. Fogyasztásig hűvös helyen (hűtőszekrényben)
tartjuk.
Elkészítési idő kb. 1 1/4 óra.