Májas hústekercs zsályás töltelékkel



60 dk marha comb, 15 marhamáj, 12 szelet pármai sonka, 1 ek. paradicsompüré, 2, 5 dl száraz fehérbor, 4 ek reszelt parmezánsajt, 1hagyma, 2 gerezd foghagyma, 2-3 ek. olaj, 1/2 csokor petrezselyemzöld, kakukkfű, 1 ág rozmaring, 8 zsályalevél, só, bors
3 zsályalevelet félreteszünk, a többit a megmosott fűszernövényekkel együtt felaprítjuk, 1 teáskanál zöldfűszert félreteszünk, a többi összekeverjük a kockára vágott hagymával, zúzott fokhagymával. A megmosott marhamájat csíkokra vágjuk. A hússzeleteket kiveregetjük, besózzuk, megkenjük a zöldfűszeres keverékkel.
Ráfektetünk 2-2 szelet sonkát, majd középen kettévágjuk. Beboritjuk a májcsikokkal és összetekerjük. Fogvájóval összetűzzük.
Serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a hústekercseket körös-körül megpirítjuk. Paradicsompürével ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel és a borral. Hozzáadjuk a félretett zsályaleveleket, és fedő alatt 15 percig pároljuk. A félretett zöldfűszerekkel gazdagon meghintve tálaljuk.  Az olaszok elsősorban borjúcombból és májból készítik.
(50 perc)