60 dk marha comb, 15 marhamáj, 12
szelet pármai sonka, 1 ek. paradicsompüré, 2, 5 dl száraz fehérbor, 4 ek
reszelt parmezánsajt, 1hagyma, 2 gerezd foghagyma, 2-3 ek. olaj, 1/2 csokor
petrezselyemzöld, kakukkfű, 1 ág rozmaring, 8 zsályalevél, só, bors
3 zsályalevelet félreteszünk, a
többit a megmosott fűszernövényekkel együtt felaprítjuk, 1 teáskanál
zöldfűszert félreteszünk, a többi összekeverjük a kockára vágott hagymával, zúzott
fokhagymával. A megmosott marhamájat csíkokra vágjuk. A hússzeleteket
kiveregetjük, besózzuk, megkenjük a zöldfűszeres keverékkel.
Ráfektetünk 2-2 szelet sonkát,
majd középen kettévágjuk. Beboritjuk a májcsikokkal és összetekerjük.
Fogvájóval összetűzzük.
Serpenyőben megforrósítjuk az
olajat, és a hústekercseket körös-körül megpirítjuk. Paradicsompürével
ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel és a borral. Hozzáadjuk a félretett zsályaleveleket,
és fedő alatt 15 percig pároljuk. A félretett zöldfűszerekkel gazdagon
meghintve tálaljuk. Az olaszok
elsősorban borjúcombból és májból készítik.
(50 perc)