4
l víz só, 300-400 g kagylótészta, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olívaolaj, 1
teáskanál durvára őrölt cseresznyepaprika, 225 g hámozott, kockákra vágott
paradicsom (konzervből), 0, 25 l száraz fehérbor, 1 teáskanál szárított,
morzsolt bazsalikom, 350 g főtt, tisztított apró rák (garnéla v. különféle
rákok), 200 g mélyhűtött zöldborsó
Előkészítés: 5 perc
Főzés: 18 perc
TÁLALÁSI
JAVASLAT Kiválóan illik ehhez a fogáshoz néhány párolt brokkoli-rózsa, italként
pedig fehérbor. Másfajta tésztából is készíthető az étel, például fusilliből.
1.
A vizet fazékban felforraljuk, megsózzuk. A kagylótésztát a csomagoláson
előírtak szerint nem túl puhára főzzük.
2.
Közben a megtisztított fokhagymát finomra vágjuk. Az olajat lábasban mérsékelt
tűzön felforrósítjuk. A fokhagymát és az őrölt cseresznyepaprikát 1 percig
pároljuk benne. Beletesszük a paradicsomot levével együtt, a bort és a
bazsalikomot is elkeverjük benne. Felforraljuk, félig lefedve kb. 10 percig kis
lángon pároljuk.
3.
A mártáshoz adjuk a rákokat és a zöldborsót, az egészet még egyszer
felforrósítjuk és ízlés szerint megsózzuk. A kifőtt tésztát jól lecsepegtetjük.
4.
A tésztát nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a rákmártást, és jól elkeverjük.
Elosztjuk 4 tányéron, és azonnal tálaljuk.