Kagylótészta rákocskákkal



4 l víz só, 300-400 g kagylótészta, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál durvára őrölt cseresznyepaprika, 225 g hámozott, kockákra vágott paradicsom (konzervből), 0, 25 l száraz fehérbor, 1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom, 350 g főtt, tisztított apró rák (garnéla v. különféle rákok), 200 g mélyhűtött zöldborsó
Előkészítés:     5 perc
Főzés:             18 perc
TÁLALÁSI JAVASLAT Kiválóan illik ehhez a fogáshoz néhány párolt brokkoli-rózsa, italként pedig fehérbor. Másfajta tésztából is készíthető az étel, például fusilliből.
1. A vizet fazékban felforraljuk, megsózzuk. A kagylótésztát a csomagoláson előírtak szerint nem túl puhára főzzük.
2. Közben a megtisztított fokhagymát finomra vágjuk. Az olajat lábasban mérsékelt tűzön felforrósítjuk. A fokhagymát és az őrölt cseresznyepaprikát 1 percig pároljuk benne. Beletesszük a paradicsomot levével együtt, a bort és a bazsalikomot is elkeverjük benne. Felforraljuk, félig lefedve kb. 10 percig kis lángon pároljuk.
3. A mártáshoz adjuk a rákokat és a zöldborsót, az egészet még egyszer felforrósítjuk és ízlés szerint megsózzuk. A kifőtt tésztát jól lecsepegtetjük.
4. A tésztát nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a rákmártást, és jól elkeverjük. Elosztjuk 4 tányéron, és azonnal tálaljuk.