Hozzávalók: 240 ml majonéz, 40
dkg tengeri hal, 1 db burgonya, 10 dkg parmezán sajt, 10 dkg liszt, 2 db tojás,
olaj (a sütéshez), 80 dkg ceruzabab, 2 db lilahagyma, 2 db piros húsú paprika,
3-4 szál friss tárkony, 1 teáskanál tárkonyecet, ételízesítő.
Elkészítése: A halszeleteket
ujjnyi vastagságú rudacskára vágjuk, és ételízesítővel meghintjük. A reszelt
burgonyából, sajtból, lisztből, tojásból, kevés vízből és parányi sóból sűrű masszát
készítünk. A lisztbe forgatott halrudacskákat a masszába mártjuk, és bő forró
olajban hirtelen aranysárgára sütjük. A majdnem puhára főzött zöldbabot,
lehűtjük és lecsöpögtetjük, a majonézzel, az egyformára vágott lilahagymával,
paprikával, tárkonnyal és tárkonyecettel lazán összekeverjük.
Tálaláskor a halrudacskákat a
tárkonyos zöldbabsalátával körítjük, és citrommal díszítjük.