Hagymás pizza




Hozzávalók: 1 adag pizzatészta, 1 kg hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8-10 olajos ringli, 10 dkg olívabogyó, 5-6 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, liszt
Elkészítés: A pizzatésztát bedagasztjuk, kelni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük. A ringlit és az olívabogyót lecsepegtetjük. A sütőtepsit kikenjük olajjal. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra (gázsütő: 3. fokozat). A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, kissé megsózzuk, borsozzuk. A tésztát lisztezett deszkán, lazán átgyúrjuk, és 2 db 22-24 cm átmérőjű korongra kinyújtjuk-húzogatjuk, a tepsibe fektetjük, a széleket 2 cm-re felmagasítjuk. Villával megszurkáljuk, megkenjük olajjal, megrakjuk a hagymával, tetejükre rendezzük a ringliket és az olajbogyókat. Megszórjuk az oreganóval, meglocsoljuk a maradék olajjal, és a forró sütőben 25-30 percig sütjük.