Hozzávalók: 1 adag pizzatészta, 1
kg hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8-10 olajos ringli, 10 dkg olívabogyó, 5-6
evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, liszt
Elkészítés: A pizzatésztát
bedagasztjuk, kelni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát
felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük. A ringlit és az olívabogyót lecsepegtetjük.
A sütőtepsit kikenjük olajjal. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra (gázsütő: 3.
fokozat). A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, kissé megsózzuk, borsozzuk. A
tésztát lisztezett deszkán, lazán átgyúrjuk, és 2 db 22-24 cm átmérőjű korongra
kinyújtjuk-húzogatjuk, a tepsibe fektetjük, a széleket 2 cm-re felmagasítjuk.
Villával megszurkáljuk, megkenjük olajjal, megrakjuk a hagymával, tetejükre
rendezzük a ringliket és az olajbogyókat. Megszórjuk az oreganóval, meglocsoljuk
a maradék olajjal, és a forró sütőben 25-30 percig sütjük.