Hozzávalók: 8 db sima sós
palacsinta, 5 cl olaj, 25 dkg apróra vágott gomba, kis fej aprított hagyma, 1
gerezd zúzott fokhagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, késhegynyi bors, 1 dl
vörösbor, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 1 ágacska friss rozmaring, só.
Elkészítése: Olajon megpirítjuk a
hagymákat, majd a gombát, hozzáadjuk a paradicsompürét. Sóval, borssal,
rozmaringgal fűszerezzük. Felengedjük borral, 10 percig pároljuk, majd rövid
lére beforraljuk.
A palacsintákat megkenjük a
töltelékkel, megszórjuk sajttal, kivajazott jénaiban egymásra fektetjük. A
felsőt csak sajttal szórjuk be. Sütőben
ráolvasztjuk a sajtot.
Tortaként szeleteljük.