Gaspacho olasz módra




Hozzávalók: 1 l paradicsomlé, 3 evőkanál olívaolaj, 1 citrom leve, 2 evőkanál ecet, 3 gerezd fokhagyma, 2 nagy csemegeuborka, 1 marék friss metélőhagyma, 1 marék friss bazsalikom, pirospaprika. Só, őrölt bors. 1 paradicsom, fél zöldpaprika, fél piros héjú paprika, 1/4 kígyóuborka, 1 ág zeller, 4 gyöngyhagyma, 2 kemény tojás, 2 szelet kenyér
Elkészítés: Egy paradicsomkonzervet keverjünk el olajjal, citromlével, ecettel, fokhagymával, csemegeuborkával, a fűszerekkel és a fűszernövényekkel. A maradék paradicsomlével öntsük salátástálba, és 1 óráig hagyjuk állni a hűtőszekrényben. A zöldségeket aprítsuk kis kockákra, a kemény tojásokat vágjuk fel és készítsünk pirított kenyérkockákat. Az össze hozzávalót tegyük külön-külön kis tálba. Mindenki magának szed majd a jéghideg paradicsomlé mellé.