Hozzávalók: 2 csomó friss
bazsalikom, 2-3 fokhagymagerezd, 50 fenyőmandula, 75 g őrölt mandula, 40 g
reszelt pecorino (juhtejből készült olasz keménysajt), 40 g reszelt parmezán,
150 ml olívaolaj, só, fekete bors, 250 g mascarpone sajt (friss tejszínből
készült olasz desszertsajt), 24 datolya, 12 hámozott mandula
Előkészítés: 20
perc
Főzés: nincs
TIPP: A saját készítésű pesto
lezárt üvegben, hűtőszekrényben eltart- ható. Így egyszerre akár több adagot
elkészíthetünk. Ha egy adagra túl sok lenne a 3 datolya, természetesen kisebb
mennyiséget is tálal- hatunk.
Elkészítése: A bazsalikomot
megmossuk, szárazra töröljük, és a leveleket óvatosan leszedjük. Megtisztítjuk
a fokhagymát, összekeverjük a bazsalikomlevelekkel, fenyőmandulával,
mandulával, pecorinóval és parmezán sajttal, majd az olívaolajjal együtt
mixerben pürésítjük. Sóval. és borssal ízesítjük.
Az olasz desszertsajtot
szétnyomkodjuk, és 2 evőkanál bazsalikomot a pestóval összekeverjük.
A datolyát kimagozzuk,
mindegyikbe belerakunk egy hosszában '. megfelezett mandulát, ráöntjük a krémet
és tálaljuk.