Hozzávalók: 400 g tintahal, 100 g
főtt kagylóhús, 100 g főtt garnéla, 15 g kapribogyó, 80 g vöröshagyma, 80 g
zöldpaprika, 1 db tojássárgája, 1.2 dl olaj, 40 g fekete olívabogyó, 4 dl
száraz fehérbor, 1 db citrom, 1 db piros fejes saláta, fokhagyma, só, törött
bors;
Elkészítése: A tintahalat
megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, majd fokhagymás fehérborban puhára
főzzük. Szükség esetén kevés vizet öntünk rá. A tojássárgáját olajjal
kikeverjük, az így nyert majonézt ízesítjük sóval, törött borssal, zúzott
fokhagymával, a citrom és a tintahal párolólevével, apróra vágott
kapribogyóval, majd simára keverjük. Az ízesített mártáshoz hozzáadjuk a kihűlt
tintahalhúst, a főtt kagylóhúst, a főtt, tisztított garnélát, a kimagozott
fekete olajbogyót, a kockára vágott zöldpaprika húsát, a vékony, karikára
vágott vöröshagymát, a vékonyra metélt piros fejes salátát. Az egészet lazán
összekeverjük. Salátalevélen jól lehűtve tálaljuk.