Focaccia 1.




Elkészítése kb. 3/4 órát vesz igénybe.
Hagyjuk kb. 1 órát kelni. Könnyű vörösborral kínáljuk.
Hozzávalók: kelt tészta, 1 ek olaj a tepsi kikenéséhez, 50 g nyers sonka, 16 zöld, töltött olajbogyó, 16 fekete olajbogyó, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. olívaolaj, 1 tojássárgája, 1 ek. tej, 1 tk. Kömény, 1 tk. Só, 1 tk. koriander
Elkészítése:
1. Készítsük el a hagyományos tésztát. Vágjuk félbe, sodorjunk belőle két kerek lapos lepényt, és tegyük a kikent tepsibe. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
2. A sonkát vágjuk csíkokra, és nyomkodjuk az olajbogyókkal a tésztába. A fokhagymagerezdeket vágjuk rudacskákra, és nyomkodjuk ezeket is a sonka és az olajbogyók közé
3. Kenjük meg olívaolajjal a pizzát, süssük a sütőben kb. 20 percig.
4. A tojássárgáját verjük fel tejjel, és a sütés befejezése előtt 5 perccel kenjük meg vele a tésztát. Szórjuk meg köménnyel, korianderrel, sóval.
Ötlet: Adjunk hozzá jó minőségű olívaolajat, így mindenki ízlése szerint csepegtethet belőle a saját pizzájára.