Hozzávalók: 1 kg előfőzött pacal,
2 fej hagyma, 2 kanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, fél kg paradicsom, frissen
reszelt parmezán, 2 fiatal zeller, 1 pohár bor, 1 karotta, 1 csomó zellerzöld,
1 csomó bazsalikom, só, frissen őrölt bors
Elkészítése: A pacalt
felcsíkozom. Finomra vágom a tisztított zellert, karottát, hagymát és
fokhagymát. A paradicsomot lehéjazom és felkockázom. Egy nagy fazékban
felforrósítom az olajat, az apróra vágott hagymát zsíron megpirítom, rászórom a
paprikát, hozzáadom a sűrített paradicsomot, a bort és még egy pohárnyi vizet.
Beleteszem a pacalt, és kb. fél óráig párolom (fedetlenül). Egy római tálba
teszem, megszórom a sajttal, a morzsával, rámorzsolom a vajdarabkákat, és a
sütőben szép pirosra sütöm.