Hozzávalók: 1 doboz mirelit paraj, 10 dkg vaj, só, törött
bors, 8 tojás.
A sajtmártáshoz: 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1
dl tejföl, 5 dkg sajt.
Elkészítése: Egy csomag
mélyhűtött paraj levét, mikor fölengedett, teljesen lecsurgatjuk, majd
belekeverjük a felolvasztott vajat, és sóval, törött borssal ízesítjük.
Kibélelünk vele egy tűzálló tálat, ráütünk 8 tojást, mintha tükörtojást
akarnánk készíteni, ügyelve, hogy a sárgája egészben maradjon, és az egészet
sajtmártással leöntjük. (A sajtmártáshoz a vajból a liszttel és tejjel Besamelt
főzünk, majd a tűzről levéve, simára keverjük a tejföllel és a reszelt
sajttal.)
A spenótos-sajtos tojást a sütőbe
tesszük, és addig sütjük, amíg a tojásfehérje össze nem áll, de a sárgája még
puha maradt.