Hozzávalók 4 személyre: 4 db
kemény tojás, 1 kg spenót, 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 3 dl tej, 2 evőkanál tejföl,
5 dkg reszelt ementáli sajt, só, bors, őrölt szerecsendió.
Elkészítése: A spenótot
megtisztítjuk, jól megmossuk, és bő forró vízben 5-6 percig főzzük,
lecsepegtetjük, majd kinyomjuk belőle a vizet. A vajból, lisztből, tejből bechamel
mártást készítünk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szerecsendióval, jól
összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, és még egyszer forráspontig hevítjük.
Előmelegítjük a sütőt, kivajazunk egy tűzálló tálat. Az elkészített spenótot
nem túl apróra összevágjuk, hozzáadunk két evőkanálnyi mártást, jól
összekeverjük, és beterítjük a kivajazott tálba. A főtt tojásokat megtisztítjuk,
hosszában kettévágjuk, és a spenót tetejére rakjuk. Befedjük a megmaradt
mártással, megszórjuk a reszelt ementáli sajttal. Előmelegített sütőben
aranysárgára pirítjuk. Azonnal, forrón tálaljuk.