Hozzávalók 16 szelethez: 1.5 kg
darált hús (sertés és marha vegyesen), 2 szikkadt zsemle, 3 tojás, 2 fej
vöröshagyma, 30 dkg paradicsom, 1-1 zöld, sárga és piros húsú paprika, 15 dkg
mozzarella (esetleg gouda) sajt, só, cayenne-i bors, fehér bors, édesnemes
pirospaprika, chilipaprika, a díszítéshez bazsalikom, a forma kikenéséhez
margarin
Elkészítés: A zsemléket hideg
vízbe áztatjuk. A megtisztított hagymát és zöldpaprikát apró kockákra vágjuk. A
vegyes darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással, hagymával
és zöldpaprikával. Sóval, fehér és cayenne-i borssal, piros- és chilipaprikával
fűszerezzük. A húsmasszát margarinnal kikent tepsibe simítjuk. Előmelegített
sütőbe toljuk, és 225 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton), kb. 15 percig, majd
175 fokon további 25-30 percig sütjük. Közben a megmosott paradicsomot, és a
lecsöpögtetett mozzarella sajtot, felszeleteljük. A húst kivesszük a sütőből,
beborítjuk a paradicsom- és sajtszeletekkel. Visszatoljuk a sütőbe, majd
további 5-10 percig sütjük. Hosszúkás szeletekre vagy kockákra vágva, friss
bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk. Hidegen, melegen egyaránt finom. Könnyű
vörösbor illik hozzá.
Elkészítési idő kb. 46 perc.