Firenzei húslepény



Hozzávalók 16 szelethez: 1.5 kg darált hús (sertés és marha vegyesen), 2 szikkadt zsemle, 3 tojás, 2 fej vöröshagyma, 30 dkg paradicsom, 1-1 zöld, sárga és piros húsú paprika, 15 dkg mozzarella (esetleg gouda) sajt, só, cayenne-i bors, fehér bors, édesnemes pirospaprika, chilipaprika, a díszítéshez bazsalikom, a forma kikenéséhez margarin
Elkészítés: A zsemléket hideg vízbe áztatjuk. A megtisztított hagymát és zöldpaprikát apró kockákra vágjuk. A vegyes darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással, hagymával és zöldpaprikával. Sóval, fehér és cayenne-i borssal, piros- és chilipaprikával fűszerezzük. A húsmasszát margarinnal kikent tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 225 fokon (gáztűzhelynél 4-es fokozaton), kb. 15 percig, majd 175 fokon további 25-30 percig sütjük. Közben a megmosott paradicsomot, és a lecsöpögtetett mozzarella sajtot, felszeleteljük. A húst kivesszük a sütőből, beborítjuk a paradicsom- és sajtszeletekkel. Visszatoljuk a sütőbe, majd további 5-10 percig sütjük. Hosszúkás szeletekre vagy kockákra vágva, friss bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk. Hidegen, melegen egyaránt finom. Könnyű vörösbor illik hozzá.
Elkészítési idő kb. 46 perc.