Fettuccini lazaccal



Hozzávalók: 4 l víz, só, 400 ml főzőtejszín, 2 evőkanál vaj vagy margarin, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 300-400 g száraz vagy frissen készült zöld fettuccini (hosszúmetélt durumlisztből), 100 g szeletelt füstölt lazac, 30 g reszelt parmezán sajt, 1 evőkanál apróra vágott friss kapor, fekete bors
Előkészítés:     7 perc
Főzés:             13 perc
Elkészítése:
TIPP Időközben a lazacfarmok révén már elég jutányos áron vásárolhatunk füstölt lazacot
1. Nagyobb fazékban felforraljuk a vizet, és megsózzuk. Közben másik edényben a tejszínt, vajat és a reszelt citrom-héjat mérsékelt tűznél felforrósítjuk. Még kisebbre vesszük a lángot, és a tejszínt 10 percig főni hagyjuk, amíg, kissé besűrűsödik.
2. A tésztát a forrásban lévő vízbe tesszük, a csomagolás útmutatója szerint kifőzzük de nem túl puhára. (A frissen gyúrt tésztát csak a 3. lépés után főzzük meg.)
3. Eközben egy kicsit sózzuk meg a tejszínt, és vegyük le a tűzhelyről. A lazacot vágjuk csíkokra, tegyük a tejszínbe a parmezánnal és kaporral együtt. Borsozzuk meg a mártást.
4.  A tésztát csepegtessük le, és rendezzük tányérokra. Öntsük rá a mártást, keverjük el a fettuccinivel, és tálaljuk azonnal.