Fettuccini csirkeraguval



Hozzávalók: 500 g csirkemell, bőr és csont nélkül, 2 evőkanál liszt, só, fekete bors, 2 evőkanál olívaolaj, 1 nagy fej vörös-hagyma, 400 ml kész paradicsommártás, 1/8 l vörösbor, 4 l víz, 300-400 g száraz vagy frissen készült fettuccini vagy más száraztészta, 1 nagy, zöld húsú paprika
Előkészítés:     15 perc
Főzés:             27 perc
Elkészítése:
1. A bőr és csont nélküli csirkemelleket 2 cm-es darabokra vágjuk. A lisztet, sót és borsot mélyhűtő zacskóba tesszük. Hozzárakjuk a csirkehúst is, és addig rázzuk a zacskót, amíg a húsdarabokat bevonja a lisztkeverék. Serpenyőben kis tűznél felforrósítjuk az olajat. A húsdarabokat kb. 5 percig átsütjük benne.
2. Megtisztítjuk a hagymát, karikákra vágjuk, a húshoz adjuk, és kb. 3 percig pároljuk vele együtt. A paradicsom-mártást és bort is a serpenyőbe öntjük, erős lángon felforraljuk. Ekkor csökkentjük a hőt, a serpenyőt fedővel letakarjuk majd 10 percig hagyjuk az egészet lassan főni, miközben időnként kicsit megkeverjük.
3. Eközben nagyobb fazékban felforraljuk a vizet, és megsózzuk. Beletesszük a száraz vagy frissen elkészített tésztát, s a csomagoláson előírt módon megfőzzük, de nem túl puhára.
4. A paprikát megmossuk, a magokat és ereket eltávolítjuk belőle, majd apróra vágjuk. Hozzáadjuk a csirkehúshoz, az egészet még vagy 5 percig tovább főzzük. A tésztát jól lecsepegtetjük, tálaljuk, s a csirkehúst a mártással ráöntjük.