Hozzávalók: 500 g csirkemell, bőr
és csont nélkül, 2 evőkanál liszt, só, fekete bors, 2 evőkanál olívaolaj, 1
nagy fej vörös-hagyma, 400 ml kész paradicsommártás, 1/8 l vörösbor, 4 l víz,
300-400 g száraz vagy frissen készült fettuccini vagy más száraztészta, 1 nagy,
zöld húsú paprika
Előkészítés: 15
perc
Főzés: 27 perc
Elkészítése:
1. A bőr és csont nélküli
csirkemelleket 2 cm-es darabokra vágjuk. A lisztet, sót és borsot mélyhűtő
zacskóba tesszük. Hozzárakjuk a csirkehúst is, és addig rázzuk a zacskót, amíg
a húsdarabokat bevonja a lisztkeverék. Serpenyőben kis tűznél felforrósítjuk az
olajat. A húsdarabokat kb. 5 percig átsütjük benne.
2. Megtisztítjuk a hagymát,
karikákra vágjuk, a húshoz adjuk, és kb. 3 percig pároljuk vele együtt. A
paradicsom-mártást és bort is a serpenyőbe öntjük, erős lángon felforraljuk.
Ekkor csökkentjük a hőt, a serpenyőt fedővel letakarjuk majd 10 percig hagyjuk
az egészet lassan főni, miközben időnként kicsit megkeverjük.
3. Eközben nagyobb fazékban
felforraljuk a vizet, és megsózzuk. Beletesszük a száraz vagy frissen
elkészített tésztát, s a csomagoláson előírt módon megfőzzük, de nem túl
puhára.
4. A paprikát megmossuk, a
magokat és ereket eltávolítjuk belőle, majd apróra vágjuk. Hozzáadjuk a
csirkehúshoz, az egészet még vagy 5 percig tovább főzzük. A tésztát jól lecsepegtetjük,
tálaljuk, s a csirkehúst a mártással ráöntjük.