Hozzávalók: 4 szelet fekete
tőkehal, 2 dl tej, 5 evőkanál liszt, szerecsendió, só, bors, 2 evőkanál
margarin, 6 gyöngyhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl almabor, 5 evőkanál tejföl,
tárkony, petrezselyem
Elkészítés: A halszeleteket
egymás után forgassuk meg a tejben, majd a szerecsendióval, sóval, borssal
elkevert lisztben. A hagymával és az apróra vágott fokhagymával közepes tűzön 3
perc alatt süssük át mindkét oldalán. Az almabor felével öntözzük meg. Fedjük
le, és még két percig süssük mind a két oldalát. Tartsuk melegen. Melegítsük
meg a serpenyőben a maradék almabort és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk. A
tőkehalra öntsük rá a felaprított fűszernövényekkel megszórt szószt.