Hozzávalók: 15 db. 8x8 cm-es
kockához: 1 kg eper, 25 dkg mascarpone (azzuro), 13 dkg porcukor, 2 dkg
vaníliás cukor, 4 db tojás sárgája, 2 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, 30 dkg
piskótalap, 6 evőkanál illatos likőr, Citromfű levélkék, 15 db szép epret
félreteszünk a többit félbe, negyedbe vágjuk.
Elkészítése: A mascarponét
habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és az egyenként hozzáadott
tojás sárgákkal. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a tojáskrémhez
keverjük (egy kicsit híg lesz, nem baj). A piskóta lap felével kibélelünk egy
szögletes tálat, meglocsoljuk a likőr felével. A krém kétharmadát a piskóta
tetejére kenjük, belenyomkodjuk az epret, majd ráborítjuk a maradék piskóta
lapot, meglocsoljuk a maradék likőrrel és bevonjuk a maradék krémmel.
Felkockázzuk és a kockák közepébe, tesszük a félretett epret, és 6 órára a
hűtőbe tesszük.
Könnyű édesség.