Hozzávalók: 2 evőkanál mazsola, 1
narancs, 1 vérnarancs, 1 grépfrút, 3 mandarin, 1 klementin, 2 evőkanál cukor, 1
zöld citrom, 1 citrom, 2 evőkanál mandula, vanília, fahéj
Elkészítés: A meghámozott
déligyümölcsöket vágjuk nagyon vékony karikákra, a levüket gyűjtsük össze. A
levél együtt tegyük tűzálló tálba, találomra szórjuk el a cukrot, a beáztatott
mazsolát, a citromok levét és húsát, a darabolt mandulát, a vaníliát és a
fahéjat. Osszuk el a tetején a vajat, és 5 percig süssük grillsütőben.
Turmixoljuk össze az öntetet hozzávalóit és lassú tűzön melegítsük fel. A
déligyümölcsöket öntözzük meg az öntettel és a sütőtálban azonnal tálaljuk.
Vaníliafagylalttal kísérhetjük.