Déligyümölcs-saláta málnaöntettel




Hozzávalók: 2 evőkanál mazsola, 1 narancs, 1 vérnarancs, 1 grépfrút, 3 mandarin, 1 klementin, 2 evőkanál cukor, 1 zöld citrom, 1 citrom, 2 evőkanál mandula, vanília, fahéj
Elkészítés: A meghámozott déligyümölcsöket vágjuk nagyon vékony karikákra, a levüket gyűjtsük össze. A levél együtt tegyük tűzálló tálba, találomra szórjuk el a cukrot, a beáztatott mazsolát, a citromok levét és húsát, a darabolt mandulát, a vaníliát és a fahéjat. Osszuk el a tetején a vajat, és 5 percig süssük grillsütőben. Turmixoljuk össze az öntetet hozzávalóit és lassú tűzön melegítsük fel. A déligyümölcsöket öntözzük meg az öntettel és a sütőtálban azonnal tálaljuk. Vaníliafagylalttal kísérhetjük.