Hozzávalók: 16 dkg liszt, 10 dkg
cukor, 8 dkg vaj, 5 dl tej, 8 tojás, 10 dkg cukor, 1/2 csomag vaníliás cukor, 1
dl Curacao
Elkészítés: 3 narancsot jól
megmosunk, a héját lereszeljük és félretesszük. A tejet a vajjal, 10 dkg
kristálycukorral, a vaníliás cukorral felfőzzük. Egy habverővel belekeverjük a
lisztet, addig keverjük a tűz fölött, amíg a massza az edénytől el nem válik. A
még forró masszába belekeverjük a tojás sárgáját, a narancslikőrt és a reszelt
narancshájat, ezután kihűtjük. A tojásfehérjét 10 dkg kristálycukorral habbá verjük.
A massza teljes kihűlte után belekeverjük a fehérjehabot. Ezt a felfújtmasszát
kivajazott és porcukorral körülszórt adagnyi tálakba öntjük, előmelegített
sütőben 170 °C-on, erősebb felső lángon kb. 10-15 percig sütjük. A sütés vége
felé a sütő hőmérsékletét csökkenteni kell. A kész felfújtat porcukorral
meghintve forrón tálaljuk.