Curacao felfújt




Hozzávalók: 16 dkg liszt, 10 dkg cukor, 8 dkg vaj, 5 dl tej, 8 tojás, 10 dkg cukor, 1/2 csomag vaníliás cukor, 1 dl Curacao
Elkészítés: 3 narancsot jól megmosunk, a héját lereszeljük és félretesszük. A tejet a vajjal, 10 dkg kristálycukorral, a vaníliás cukorral felfőzzük. Egy habverővel belekeverjük a lisztet, addig keverjük a tűz fölött, amíg a massza az edénytől el nem válik. A még forró masszába belekeverjük a tojás sárgáját, a narancslikőrt és a reszelt narancshájat, ezután kihűtjük. A tojásfehérjét 10 dkg kristálycukorral habbá verjük. A massza teljes kihűlte után belekeverjük a fehérjehabot. Ezt a felfújtmasszát kivajazott és porcukorral körülszórt adagnyi tálakba öntjük, előmelegített sütőben 170 °C-on, erősebb felső lángon kb. 10-15 percig sütjük. A sütés vége felé a sütő hőmérsékletét csökkenteni kell. A kész felfújtat porcukorral meghintve forrón tálaljuk.