Csokoládétorta sütés nélkül




Összeállítás: 15 perc + 5 óra hűtés, Főzés: 3 perc
Hozzávalók: 20 dkg összevagdalt étcsokoládé, 20 dkg vaj, 2 tojás, 14 dkg szárított gyümölcs vegyesen (őszi- és sárgabarack, datolya, szilva kimagozva, összevagdalva), 3-4 dkg összevagdalt mogyoró, 13 dkg darabokra tördelt babapiskóta
Elkészítése: Egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát kikenünk, és az alját meg az oldalát sütőpapírral kibéleljük. A csokoládét a vajjal gőzön vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk, simára keverjük. Langyosra hűtve a tojásokkal habosra verjük, majd a szárított gyümölccsel, a piskótával meg a mogyoróval összedolgozzuk. A formába töltve 5 óráig a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
Cikkekre vágva fagylalttal vagy tejszínhabbal tálaljuk.
Jó tudni:
A legkönnyebb a formából kiszedni, ha kivehető aljú tortaformában készítjük, de akkor is alaposan ki kell kenni.