Hozzávalók: 3 közepes nagyságú
cukkíni, 2 újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 50 g feta sajt, 1 nagy paradicsom, 4 l
víz, só, 3 evőkanál olívaolaj, 1 l tyúkhúsalaplé, 300-400 g Capellini tészta
(apró, kalapformájú olasz tészta, durumlisztből készül), fekete bors
Előkészítés: 10 perc
Főzés: 15 perc
Elkészítése:
1. A cukkínit megmossuk, a végét
levágjuk, és hámozatlanul ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Az újhagymát
megtisztítjuk, megmossuk, és 3 cm hosszú darabokra aprítjuk. A fokhagymát
megtisztítjuk, megmossuk, és finomra vágjuk. A sajtot szétmorzsoljuk. A
paradicsomot megmossuk, majd szárazra törölgetjük; először négy részre, majd a
magok eltávolítása után apró kockákra vágjuk.
2. Nagy fazékban felforraljuk a
vizet, megsózzuk. Közben az olajat nagy serpenyőben mérsékelt lángon
felforrósítjuk, a cukkínicsíkokat beletesszük. Kb. 10 percig pároljuk, amíg a
cukkíni kissé meg nem barnul. Hozzáadjuk az újhagymát és fokhagymát, további 1
percig pároljuk. Beleöntjük a tyúkhúsalaplevet, az egészet felforraljuk.
Levesszük a tűzhelyről, és meleg helyre tesszük.
3. A tésztát a forrásban lévő
vízbe dobjuk és megfőzzük, de nem túl puhára. Jól lecsorgatjuk róla a vizet,
nagy, lapos tálra helyezzük. A zöldséget összekeverjük a tésztával, sóval és
borssal ízesítjük, rászórjuk a sajtmorzsákat és paradicsomdarabokat. Azonnal
tálaljuk.