Hozzávalók: Házilag gyúrt tészta
vékonyra nyújtva, kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágva, 35 dkg sült sertéshús, 15
dkg sonka, 5 dkg reszelt parmezán sajt, kevés szerecsendió, 2 tojás; a
mártáshoz: 5 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, 10 dkg darált sertéshús, 1 evőkanál
paradicsompüré, 5 dkg vöröshagyma, 1 húsleveskocka, 1 dl vörös bor, 1 kis
zöldborsó konzerv, 1 evőkanál reszelt parmezán sajt.
Elkészítése: A sonkát és a sült
sertéshúst ledaráljuk elkeverjük két tojással a reszelt sajttal és
szerecsendióval. A kifőzött tésztalapokat palacsintaszerűen, megtöltjük,
felgöngyöljük, és kivajazott tűzálló tálra rakjuk. A vöröshagymát lereszeljük,
a vajban, olajban megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk,
elkeverjük a zöldborsóval, és 20 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vörös
bort, 5 percig ezzel is pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. A
húsleveskockát felfőzzük egy pohár vízzel, hozzákeverjük, és 15 percig ezzel is
főzzük. Ráöntjük a tűzálló tálra rendezett tésztára, meghintjük reszelt sajttal
és sütőben takaréklángon kb. 20 percig sütjük.