Bolognai palacsinta




Hozzávalók: 8 palacsinta, 20 dkg főtt füstölt sonka, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 2 hagyma, 2 dkg paradicsompüré, fokhagyma, só, bors, bazsalikom, kakukkfű, zöldpetrezselyem, oregánó, 2 dl tejföl, reszelt sajt.
Elkészítése: A finomra vágott hagymát megpirítjuk az olajban. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldséget, és puhára pároljuk. A kockára vágott főtt húst is hozzáadjuk, belekeverjük a paradicsompürét és a fűszereket, majd az egészet összeforraljuk. A palacsintákat ezzel a raguval megtöltjük, tűzálló tálra helyezzük, leöntjük tejföllel, megszórjuk sajttal, és a sütőben átsütjük. Római kotlett A grillezett sertéshúst egy tálra rakjuk, és grillezett, 1 cm vastagra vágott alma és paradicsomszeletekkel körítjük