Hozzávalók: 8 palacsinta, 20 dkg
főtt füstölt sonka, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 2 hagyma, 2 dkg
paradicsompüré, fokhagyma, só, bors, bazsalikom, kakukkfű, zöldpetrezselyem,
oregánó, 2 dl tejföl, reszelt sajt.
Elkészítése:
A finomra vágott hagymát megpirítjuk az olajban. Hozzáadjuk a kockára vágott
zöldséget, és puhára pároljuk. A kockára vágott főtt húst is hozzáadjuk,
belekeverjük a paradicsompürét és a fűszereket, majd az egészet összeforraljuk.
A palacsintákat ezzel a raguval megtöltjük, tűzálló tálra helyezzük, leöntjük
tejföllel, megszórjuk sajttal, és a sütőben átsütjük. Római kotlett A
grillezett sertéshúst egy tálra rakjuk, és grillezett, 1 cm vastagra vágott alma
és paradicsomszeletekkel körítjük