Hozzávalók: 4 tojás, 4 szelet
kenyér, 4 paradicsom, 1 dl tej, diónyi vaj, oregano, 8 dkg juhsajt, só, bors
Elkészítés: Vajjal kenjünk ki egy
tűzálló tálat (4 kisebb tűzálló tálat is használhatunk, úgy még szebb!), rakjuk
ki a kb. 2 cm vastagságúra vágott együnk 1 villával szétnyomkodott
paradicsomot. Villával nyomkodjuk szét, ügyelve, hogy a paradicsompép teljesen
befedje a kenyérszeletet. Egy kisebb merőkanalat belenyomunk a pépbe, azaz
"fészket" készítünk a tojásnak, mogyorónyi vajat teszünk az aljára,
meghintjük egy csipet szurokfűvel, ízlés szerint sóval, borssal. A szokásos
módon elkészített bevert tojásokat gondosan lecsepegtetjük, a fölösleges
fehérjét a széléről levágjuk, és minden fészekbe 1-1 tojást ültetünk. Végül meghintjük
a sajttal és egy kevés tejjel. Előmelegített, forró sütőben kb. 3 percig
sütjük, petrezselyemmel díszítjük, azonnal tálaljuk.