Bevert tojás pizzasütő módra




Hozzávalók: 4 tojás, 4 szelet kenyér, 4 paradicsom, 1 dl tej, diónyi vaj, oregano, 8 dkg juhsajt, só, bors
Elkészítés: Vajjal kenjünk ki egy tűzálló tálat (4 kisebb tűzálló tálat is használhatunk, úgy még szebb!), rakjuk ki a kb. 2 cm vastagságúra vágott együnk 1 villával szétnyomkodott paradicsomot. Villával nyomkodjuk szét, ügyelve, hogy a paradicsompép teljesen befedje a kenyérszeletet. Egy kisebb merőkanalat belenyomunk a pépbe, azaz "fészket" készítünk a tojásnak, mogyorónyi vajat teszünk az aljára, meghintjük egy csipet szurokfűvel, ízlés szerint sóval, borssal. A szokásos módon elkészített bevert tojásokat gondosan lecsepegtetjük, a fölösleges fehérjét a széléről levágjuk, és minden fészekbe 1-1 tojást ültetünk. Végül meghintjük a sajttal és egy kevés tejjel. Előmelegített, forró sütőben kb. 3 percig sütjük, petrezselyemmel díszítjük, azonnal tálaljuk.