(4 személyre)
Hozzávalók: 35 dkg rizs, 6
articsóka, citromlé, 5 dkg nyers sonka vagy húsos szalonna, 5 dkg vaj, 1
liternyi forró húsleves (leveskockából is készülhet), egy csomó petrezselyemzöld,
só, bors, reszelt parmezán sajt.
Elkészítése: Az articsókát
előkészítjük, vékonyra felszeleteljük.
Egy lábosban felhevítjük a vajat,
és enyhén megpirítjuk rajta a kockákra vágott sonkát és a finomra vágott
petrezselyemzöld felét. Belekeverjük a lecsöpögtetett articsókát, néhány kanál
meleg vízzel felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk, és lassú tűzön pároljuk. 20
perc elteltével beleszórjuk a rizst, pár percig pirítjuk, azután
merőkanalanként adagolva hozzáöntjük a húslevest.
Ha a rizs megpuhult, levesszük a
tűzről, belekeverjük a megmaradt petrezselyemzöldet, és reszelt sajttal
megszórjuk.
Száraz fehérbort kínálunk hozzá.