Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
A tésztához: 3 tojásfehérje, 300
g hámozott és darált mandula, 3 db hámozott és darált keserűmandula vagy 8
csepp keserűmandula-olaj, 300 g cukor
Előkészítés: 30 perc
Sütés kb. 25 perc sütőlemezenként
Kikészítés: 5 perc
Elkészítése: A tojásfehérjét
verjük kemény habbá. Utána a mandulát és a keserűmandulát (vagy az olajat),
valamint a cukrot vegyítsük a tojáshabhoz.
A sütőt melegítsük elő 160 C°-ra
(gáznál 2-es fokozat). A sütőlemezt
zsírozzuk ki vagy béleljük ki sütőpapírral. A tésztából készítsünk dió nagyságú
golyócskákat, egy kissé meglapítva helyezzük a sütőlemezre. Az egyes darabok
között hagyjunk egy kis távolságot, mert sütés közben az amarettik valamelyest
szétfolynak.
A mandulás csókokat a sütőben középen
kb. 25 percig süssük. Ezután vastagon szórjuk be porcukorral, majd helyezzük
tésztarácsra, és hagyjuk kihűlni.