Amaretti




Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
A tésztához: 3 tojásfehérje, 300 g hámozott és darált mandula, 3 db hámozott és darált keserűmandula vagy 8 csepp keserűmandula-olaj, 300 g cukor
Előkészítés: 30 perc
Sütés kb. 25 perc sütőlemezenként
Kikészítés: 5 perc
Elkészítése: A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Utána a mandulát és a keserűmandulát (vagy az olajat), valamint a cukrot vegyítsük a tojáshabhoz.
A sütőt melegítsük elő 160 C°-ra (gáznál 2-es fokozat).  A sütőlemezt zsírozzuk ki vagy béleljük ki sütőpapírral. A tésztából készítsünk dió nagyságú golyócskákat, egy kissé meglapítva helyezzük a sütőlemezre. Az egyes darabok között hagyjunk egy kis távolságot, mert sütés közben az amarettik valamelyest szétfolynak.
A mandulás csókokat a sütőben középen kb. 25 percig süssük. Ezután vastagon szórjuk be porcukorral, majd helyezzük tésztarácsra, és hagyjuk kihűlni.