Hozzávalók: 1 kg marhahús, 3
vöröshagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 kanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 15
dkg gomba, só, bors, 1 dl olaj, 2 zöldpaprika, 1 kanál liszt, 1 dl bor, 2
paradicsom, 2 dl húsleves.
Elkészítése: A hagymát egy kevés
olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a vékony csíkokra vágott húst,
paradicsomot, a zúzott fokhagymát, mustárt, sót, borsot. Felöntjük húslével, és
félig puhára pároljuk. A finomra szeletelt gombát közben egy kevés olajon
megpároljuk, és a húshoz adjuk. Hozzátesszük a zöldpaprikát, készre pároljuk,
egy kevés liszttel besűrítjük, és friss paradicsomszeletekkel díszítve
tálaljuk.